Amerikában különleges népszerűségnek örvend az ecetes tojás, amely házilag készítve kiváló sörkorcsolya válik belőle. Elemér most nekünk egy ehhez hasonló receptet hozott.
A recept összetevői
10 tojás, 1 kg vastag virsli, és 3 fej vöröshagyma.
Páclé hozzávalói
4-5 darab babérlevél, 3 gerezd fokhagyma, só, őrölt feketebors, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál curry, 1 evőkanál mustármag, 2,5 dl ecet, 3 evőkanál cukor, 1 evőkanál tormás mustár, 1 csípős paprika, és 1 liter víz.
A recept elkészítése
Első lépésként felrakjuk a vizet melegedni egy edénybe, majd az összes fűszert apránként bekeverjük bele. Amikor elkészült a páclé, felforraljuk, majd lefedve hagyjuk állni.
Egy nagyobb méretű befőttes üvegbe rétegesen belehalmozzuk a megfőtt egész tojásokat, a darabokra felaprított vöröshagymát és a nagyobb darabokra vágott, már megfőtt virsliket. Majd mindezt a páclével leöntjük az üvegben. A befőttes üveget lezárva, hideg helyen érleljük 4-5 napig, időnként átrázzuk.