HírekReceptek

Sütés nélküli, Almával Teli, Habos Csemege

Szeretnéd valami igazán különleges csemegével meglepni a családot? Ez a házi almás sütemény nem csak finom, de sütőbe sem kell tenni. Az egyetlen kihívás, amit jelent, hogy várni kell, míg lehűl és fel lehet szeletelni!

Hozzávalók:

25 dkg háztartási keksz15 dkg vaj1 evőkanál porcukor

A töltelékhez:

60 dkg alma5 dkg vaj10 dkg háztartási keksz6 dkg cukor2 teáskanál vaníliaaromacsipetnyi fahéj6 dkg kókuszreszelék6 dkg fehér csokoládé

A tetejére:

3 dl habtejszín1 evőkanál porcukor2 tasak habfix

Elkészítése:

A kekszet ledaráljuk, a vajjal és a cukorral összedolgozzuk. Ezt követően egy papírral bélelt tepsibe helyezzük, és 180 fokon 10 percig sütjük. Minél kisebb tepsit választunk, annál vastagabb lesz a tészta réteg. Amíg a keksz sül, az almát lereszeljük, majd cukorral, vajjal és fahéjjal együtt rövid ideig főzzük. Amikor elkészült, levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a darált kekszet, a kókuszreszeléket és a csokoládét. Ha a massza túl híg, akkor adjunk hozzá még egy kevés darált kekszet. Az almás masszát még ízesítjük vaníliával, majd simán eloszlatjuk a kekszes alapon. Az egészet a hűtőbe tesszük legalább 30 percre. Eközben a habot felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a habfixet, melyet a sütemény tetejére kenünk. Ismét hűtőbe helyezzük 1 órára, majd felvágjuk éles, nedves késsel.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET