Szeretnéd valami igazán különleges csemegével meglepni a családot? Ez a házi almás sütemény nem csak finom, de sütőbe sem kell tenni. Az egyetlen kihívás, amit jelent, hogy várni kell, míg lehűl és fel lehet szeletelni!
Hozzávalók:
25 dkg háztartási keksz15 dkg vaj1 evőkanál porcukor
A töltelékhez:
60 dkg alma5 dkg vaj10 dkg háztartási keksz6 dkg cukor2 teáskanál vaníliaaromacsipetnyi fahéj6 dkg kókuszreszelék6 dkg fehér csokoládé
A tetejére:
3 dl habtejszín1 evőkanál porcukor2 tasak habfix
Elkészítése:
A kekszet ledaráljuk, a vajjal és a cukorral összedolgozzuk. Ezt követően egy papírral bélelt tepsibe helyezzük, és 180 fokon 10 percig sütjük. Minél kisebb tepsit választunk, annál vastagabb lesz a tészta réteg. Amíg a keksz sül, az almát lereszeljük, majd cukorral, vajjal és fahéjjal együtt rövid ideig főzzük. Amikor elkészült, levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a darált kekszet, a kókuszreszeléket és a csokoládét. Ha a massza túl híg, akkor adjunk hozzá még egy kevés darált kekszet. Az almás masszát még ízesítjük vaníliával, majd simán eloszlatjuk a kekszes alapon. Az egészet a hűtőbe tesszük legalább 30 percre. Eközben a habot felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a habfixet, melyet a sütemény tetejére kenünk. Ismét hűtőbe helyezzük 1 órára, majd felvágjuk éles, nedves késsel.