Receptek

Szuper omlós sajtos rúd: egyszerűen elkészíthető, de azonnal elnyeri a család tetszését!

Bevásárlólista

A finom sajtos rúd elkészítéséhez a következő alapanyagokra van szükségünk:

– 70 dkg finomliszt (amennyit felvesz – potenciálisan egy bögrényit)

– 25 dkg margarin (1 kocka)

– 6 ek disznózsír

– 2 db tojássárgája

– 3 dkg friss élesztő

– 15 dkg trappista sajt

– 175 g tejföl

– 2 teáskanál só

– 1 dl tej (langyos, az élesztőhöz 1 tk. cukorral elkeverve)

– 1 db tojás (ha nincs megmaradt fehérje)

– 1 kk fűszerpaprika (elhagyható)

A fontos megjegyezni, hogy az igazán omlós textúra titka a zsír.

Sajtos rúd: ízletes lépésről lépésre recept

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejjel és egy kevés cukorral. A lisztet egy nagy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a reszelt sajtot, a tejfölt, a sót, és végül a felfuttatott élesztőt. Ezt a keveréket alaposan összegyúrjuk.

Az elkészült tésztát negyed órán át pihentetjük. Ezt követően a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd derelyevágó segítségével rudakat formázunk belőle. A rudak tetejét megkenhetjük egy kis tojással, majd megszórhatjuk fűszerpaprikával és a megmaradt reszelt sajttal, ezáltal a sütés során szép színük lesz a rudainknak.

A sajtos rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 200°C-on, alul-felül sütéssel megsütjük. Egy adagból három tepsi sajtos rúd készül.

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET