Hirdetés
Baracklekvár – sikerélmény minden asztalon
A lekvár szó hallatán az első gondolatunk gyakran a baracklekvár felé terel minket, hiszen ez az egyik legszélesebb körben kedvelt ízvilág. Az éttermekben, reggeliknél, süteményeknél és sok más alkalommal találkozhatunk vele. Ám ami mégis az igazi, az a házi készítésű, szeretettel gondozott baracklekvár.
Nagymamáink legfinomabb baracklekvárja már sokakat hódított meg, ő télen is képes akár a legzordabb körülmények között is fenntartani ízének gazdagságát.
Hirdetés
Szükséges alapanyagok:
Barack, kilónként 25 dkg cukor
Így készítheted el:
Ha már pontosan tudod, hogy mekkora mennyiségű barackot készülsz feldolgozni, a fenti arányok alapján mérd ki a hozzávaló cukrot.
A barackokat alaposan mosd meg, majd magozd ki, végül egy olyan lábasba helyezd őket, amiben kényelmesen elférnek.
A barackokat apróbb darabokra is vágva könnyebbé teheted a főzési folyamatot.
A gyümölcsökre szórd rá a kimért cukrot, ezután hagyd állni a keveréket egy éjszakán át.
Reggel gondosan szedd le a tetejéről a keletkezett levet, amit frissítő szörpként felhasználhatsz, az alatta maradt gyümölcsös-cukros masszát pedig kezdd el lassú tűzön főzni.
A következő 2-3 órában folyamatosan kevergesd a forró masszát, hogy ne égjen oda.
Miután a lekvár kész, sterilizált befőttesüvegekbe töltsd, majd légmentesre zárd és tárold hűvös helyen.
Szerző:
Hirdetés