HírekReceptek

Titkok a tökéletes házi baracklekvár készítéséhez

Hirdetés

Baracklekvár – sikerélmény minden asztalon

A lekvár szó hallatán az első gondolatunk gyakran a baracklekvár felé terel minket, hiszen ez az egyik legszélesebb körben kedvelt ízvilág. Az éttermekben, reggeliknél, süteményeknél és sok más alkalommal találkozhatunk vele. Ám ami mégis az igazi, az a házi készítésű, szeretettel gondozott baracklekvár.

Nagymamáink legfinomabb baracklekvárja már sokakat hódított meg, ő télen is képes akár a legzordabb körülmények között is fenntartani ízének gazdagságát.

Hirdetés

Szükséges alapanyagok:

Barack, kilónként 25 dkg cukor

Így készítheted el:

Ha már pontosan tudod, hogy mekkora mennyiségű barackot készülsz feldolgozni, a fenti arányok alapján mérd ki a hozzávaló cukrot.

A barackokat alaposan mosd meg, majd magozd ki, végül egy olyan lábasba helyezd őket, amiben kényelmesen elférnek.

A barackokat apróbb darabokra is vágva könnyebbé teheted a főzési folyamatot.

A gyümölcsökre szórd rá a kimért cukrot, ezután hagyd állni a keveréket egy éjszakán át.

Reggel gondosan szedd le a tetejéről a keletkezett levet, amit frissítő szörpként felhasználhatsz, az alatta maradt gyümölcsös-cukros masszát pedig kezdd el lassú tűzön főzni.

A következő 2-3 órában folyamatosan kevergesd a forró masszát, hogy ne égjen oda.

Miután a lekvár kész, sterilizált befőttesüvegekbe töltsd, majd légmentesre zárd és tárold hűvös helyen.

Szerző:

Hirdetés

Ezeket láttad már?

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET