Szerettem volna feldobni a reggelit, ezért eldöntöttem, hogy nem a megszokott bundáskenyér kerül az asztalra, hanem egy olyan ételt választottam, amelyet még régen láttam egy barátomnál.
1. Hozzávalók
6 db tojás
néhány szelet friss kenyér
só az ízvilág fűszerezéséhez
őrölt feketebors a tálaláshoz
szárított petrezselyem, hogy fűszeres legyen
a sütéshez használt zsiradék
friss sajt az ízélmény fokozása érdekében
zöldségek a változatosság kedvéért
2. Az elkészítés
Először is a kenyérszeleteket felezzük meg, így megteremtve a tökéletes bundáskenyér alapját. Két tojást felütünk egy tálba, és két csipet só hozzáadásával felverjük. A kenyérszeleteket belemártjuk a felvert tojásba, majd forró zsiradékban átsütjük mindkét oldalukon.
Az elkészült bundáskenyér után újabb négy tojást ütünk fel egy kevés zsiradékban. Miután megfelelő állagúra és ízűre készül el a tükörtojás, megsózzuk, borsozzuk, és megszórjuk egy kevés szárított petrezselyemmel.
Amikor tálalunk, a zöldségeket felszeleteljük a tányérra, mellé tesszünk néhány szelet sajtot, majd pedig a bundáskenyér szeleteket és a tükörtojásokat is ráhelyezünk. Legvégül egy bögre forró teával kínáljuk. A tojásszendvics kifejezés azért született, mert a bundáskenyér szeletekre tett tükörtojásokat szendvicsszerűen lehet elfogyasztani.