Gyorsan elkészíthető, laktató és egészséges recept alacsony kalóriatartalommal – kiváló fogyókúrához 50 felett
A túró szerepe a diétában
Végre egy laktató és egészséges fogás, amellyel még a diéta is gyerekjáték lesz. A túró koncentráltan tartalmazza a tej fehérjéit és ásványi anyagait, ezért táplálkozás-élettani szempontból jelentős.Értékes fehérje-, vitamin- és ásványianyag-tartalma miatt a túró fogyasztása több szempontból is jótékony hatással lehet az egészségedre. Segíthet a fogyásba, tele van A és B vitaminnal, javítja a szív egészségét, csökkenti a szívroham és a mellrák kockázatát, mivel elősegíti a megfelelő vércukorszint fenntartását és javítja a vas felszívódását. A túró gazdag forrása a szelénnek, amely antioxidánsként védi a sejteket a károsodástól, és csökkenti a prosztata- és végbélrák kockázatát. Ásványi anyag tartalma (magnézium, kálcium, foszfor, kálium) hozzájárul a csontok, fogak és bőr egészségének megőrzéséhez és az agy, az ideg- és az immunrendszer megfelelő működését is elősegíti. Csökkenti a koleszterinszintet és kiválóan hat az agy fejlődésére és az anyagcserére.
Ez a fogás a többi hozzávaló szempontjából is kielégíti a diétás recepthez fűzött elvárásokat. Minden összetevője egészséges és tápláló, egy adag összesen ~279 kalóriát tartalmaz, ami igazán alacsony kalóribevitelt jelent vacsorára, így akár 1,5 adaggal is ehetünk anélkül, hogy a súlyunk miatt kellene aggódni és még így is tökéletesen támogatja a fogyókúrát.
Hozzávalók 2 főre:
– 2 db közepes méretű kaliforniai paprika (62kcal)
– 100 gramm (sovány) túró (98 kcal)
– 2 evőkanál (sovány) tejföl (75kcal)
– 2 evőkanál főtt bulgur (42 kcal)
– 40 gramm lilahagyma (22 kcal)
– 100 gramm (sovány) sonka (147 kcal)
– 20 gramm reszelt sajt (70 kcal)
– 5ml Olívaolaj (42 kcal)
– Petrezselyemzöld
– Bazsalikom
– Só
– Bors
Elkészítés:
A lilahagymát vágjuk apróra, majd adjuk hozzá a tejfölt, a fűszereket és az előre elkészített bulgurt és keverjük összeke alaposan a túróval. Kisebb kockákra vágjuk a sonkát és azt is hozzáadjuk a túrós masszához. A paprikák tetejét óvatosan levágjuk és eltávolítjuk a belső részeket. Ezután beletöltjük a fűszeres, ízesített krémet és megszórjuk a reszelt sajttal. Egy jénai tálba helyezzük, egy pici olajat teszünk alá, és kb. 25 perc alatt 180 fokon készre sütjük.