Az uborka megfelelő fejlődésének titkai
Ha azt szeretnéd, hogy uborkáid viruljanak, és tetemes mennyiségű termést hozzanak, tanácsaink segítségével idén több uborkádat és nagyobb megelégedettséged eredményezhet.
Kovászos oldat
Ezt egy 20 literes vödör segítségével hozhatod létre. Töltsd fel 2/3-ig kenyérdarabokkal, majd önts rá vizet. Helyezz tányért a vödör tetejére és használj valamiféle súlyt arra, hogy a kenyérdarabok a víz felszínén maradjanak. Ha ezzel kész vagy, tegyél a vödröt meleg helyre és hagyd, hogy a fermentáció beinduljon. Ez legalább egy hetet vesz igénybe.
A fermentációs folyamat eredményeként képződött folyadékot hígítsd vékonyra vízzel, úgy, hogy az arány 3:1 legyen. Ezt a készítményt heti egyszer öntsd a növényekre, minden bokorra 0,5 liter mennyiséget. Ezt a virágzástól a termésképződésig hajthatsz végre.
Hamus oldat
Ha az uborka levelei sárgulni kezdenek, az azt jelzi, hogy a növény nem kap elegendő káliumot. Ilyenkor egy liter forró vízhez adhatsz hozzá két pohár hamut és hagyd, hogy 24 órán át ázódjon. Ez a keverék hatékonyan védelmez a penész ellen is.
Hagymás főzet
Ennek elkészítéséhez melegíts vizet egy edényben, és adj hozzá négy-öt nagyméretű marék hagymahéjat. Hagyd a tűzön, amíg a víz fel nem forr, majd vegyít le a tűzhelyről és hagyd, hogy kihűljön. Ezzel a főzettel a növényeket permetezheted le.
Aludttej-alapú oldat
Alternatív megoldásként az aludttejet 1:1 arányban hígíthatod vízzel, ezzel a keverékkel pedig bepermetezed az uborkák leveleit.
Abban bízunk, hogy a tanácsaink hasznosak voltak. Kérjük, oszd meg velünk a sikereidet!