A sütőben sült burgonyák legjobbja, a kellemes fokhagymás íze mindenkit elbűvöl. Gyorsabban el szokott fogyni, mint a hús. A burgonyát nem szoktam meghámozni, csak jól megmosom, így még finomabb.
HOZZÁVALÓK:
1 kg burgonya50 ml olaj6 gerezd fokhagymanegyed teáskanál őrölt köménynegyed teáskanál édes pirospaprikafél teáskanál sócsipetnyi bors50 g parmezán sajtzöldpetrezselyem
ELKÉSZÍTÉS:
A burgonyát mossuk meg alaposan, tetszés szerint meg is hámozhatjuk és vágjuk hosszú csíkokra. Az olajat öntsük egy tálba, keverjük bele a fűszereket és a zúzott fokhagymát.
A burgonyát tegyük bele és jól forgassuk össze, hogy mindenhol érje. Egy tepsit kenjünk ki olajjal és tegyük rá a burgonyákat, 180 fokos sütőben süssük 25 percig, majd szórjuk meg a reszelt parmezánnal és süssük még nagyjából 10 percig. Mikor elkészült, szórjuk meg apróra vágott zöldpetrezselyemmel és már kínálhatjuk is.
Forrás: egyszerugyorsreceptek.com