Reklám
A muszaka elsősorban a görög, török és balkáni konyha része.
Ez egy zöldségekből rétegezett étel.
Bizonyos helyeken a zöldségeket darált hús adja a réteget.
Nagyon finom, és sokféleképpen elkészíthető.
Tálalható ebédre, reggelire és akár megengedhetjük magunknak ennek a kis bűnnek a vacsorára történő elfogyasztását is.
Reklám
Alapanyagok:
1,5 kg burgonya
1 kg padlizsán
2-3 cukkini
2 vöröshagyma
3 evőkanál olaj
3-4 paradicsom
200 ml paradicsomlé
oregánó
kakukkfű
bors
paprika
só
Elkészítés:
1.
Főzzük meg a burgonyákat a héjukban, majd hagyjuk kihűlni őket és hámozzuk meg.
2.
Vágjuk őket karikákra.
Azután mossuk meg és vágjunk kockákat a cukkiniből és a padlizsánból.
Egy serpenyőben öntsünk bele egy kis olajat, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a paradicsomot, majd a cukkinit és a padlizsánt.
Pár percig pirítsuk őket, amíg levet eresztenek, majd a víz el is párolog róluk.
3.
Adjunk hozzájuk a fűszereket és a sót.
4.Vegyük le róluk a tűzet, majd hagyjuk kihűlni a keveréket.
5.
Olajozzunk ki egy tepsit vagy egy kerámia sütőtálat, majd rétegezzünk bele a krumplit és a zöldséges keveréket.
A legfelső réteg legyen a burgonya.
Öntsünk rá kb.
300 ml vizet, majd tegyük be a sütőbe 25 percre.
6.Ha szeretnénk, hogy a burgonya szépen megpiruljon, keverjünk össze egy teáskanál pirospaprikát két evőkanál olajjal, és ezt a keveréket kenjük a tetejére, mielőtt betennénk a sütőbe.
Reklám
Keresse fel minket a Google Hírekben is!
The post Muszaka:
Egy olyan fogás, amitől el fog fordulni a fejed!
Gazdag, gyorsan elkészíthető, ízletes és egyszerű!
appeared first on Bikuci.hu.