HírekReceptek

Vonzó őszibarackos krátermagaslat – finomított egyszerűség a sütemények világában

Itt az ideje, hogy valami édes és ellenállhatatlan finomsággal kényeztessük magunkat. Íme, egy biztosan nem befolyásolható recept, ami nálunk töretlen népszerűséget élvez.

Hozzávalók:

Egy darab megsütött kráterszelet,

Vaníliás krém,

500 ml Meggle habtejszín (természetesen ez opcionális),

1 -2 doboz felezett őszibarack,

egy kevés barack lekvár,

alaptésztának szolgálja a megsütött, egészben hagyott Kráterszelet.

Elkészítés:

A Kráter szelet elkészítéséhez szükségünk lesz a következőkre:

25 dkg. liszt,

20 dkg cukor,

5 tojás,

3 dl tej,

1,5 dl étolaj,

2 evőkanál holland kakaópor (csapott),

1 csomag vaníliás cukor,

1 csomag sütőpor,

csipet só.

Vaníliás pudinghoz:

5 dl tej,

3 evőkanál cukor,

1 csomag vaníliás puding,

2 csomag vaníliás cukor.

A főzött vaníliakrém hozzávalói pedig a következők:

1l. tej,

10 tojás sárgája,

10 evőkanál liszt,

20 dkg. cukor,

3-4 vaníliás cukor,

20 dkg.vaj

(A krémet előző nap is el lehet készíteni, de akkor a vajat még ne tegyük bele)

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjére azonban ebben az esetben nincs szükségünk. A tojás sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a maradék tejet.

A felforrt tejet kivesszük a tűzről, majd 1-2 merőkanállal hozzáadjuk a tojásos masszához. Vigyázva, folyamatos keverés mellett öntjük hozzá a maradék tejet. Visszatesszük a tűzre, sűrűre főzzük és kihűtjük.

A főzött vaníliakrém elészítéséhez a következőket tegyünk:

A tejet feltesszük forrni, de előtte 1-2 dl.-t félre teszünk belőle.

A tojás sárgákat fehéredésig keverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a lisztet, apránként a félretett tejet és robotgéppel csomómentesre keverjük.

A felforrt tejet félrehúzzuk a tűzről és 1-2 merőkanállal teszünk belőle a tojásos masszához, gyorsan kikeverjük (hőkiegyenlítés) és hozzáöntjük, folyamatos keverés közben a tejhez. Visszatesszük a tűzre, sűrűre főzzük és kihűtjük.

Összeállítás:

A barackot felszeleteljük és félretesszük. A kihűlt tésztát vékonyan lekenjük lekvárral és rásoroljuk a barack szeleteket.

Ezután jöhet rá a vanília krém fele, majd egy újabb sor barack, és a krém másik fele. Végül pedig felverjük a tejszínhabot és a krém tetejére simítjuk. Tetszőlegesen díszítjük és néhány órát hűtjük mielőtt tálaljuk.

Tipp: a krémet és a habot habzsák csillag csövével egyenletesebben, könnyebben lehet felvinni. A süti “felépítése” így egyszerűbb lesz. Adjon lehetőséget a párodnak is, hogy részt vegyen a műveletben!

Korábban már sütöttem kráter szeletet, és természetesen mindenféle extrák nélkül is nagyon finom. Azonban a partnerem múlt héten újra elkérte ezt a sütit, ami az egyik kedvenc, kevert tésztánk inspirálta, amikor először elkészítettem. Annyira jó a tésztája, hogy akár tortaalap is lehet belőle.

Krémesebb sütire vágytunk, és így született meg az őszibarackos kráter krémes.

Szóval ,ha hétvégen valami extra finomságra vágyik, próbálja ki ezt a receptet!

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.