HírekReceptek

Zakuszka – A magyar konyha különlegessége

Hozzávalók

3,5 kg paradicsompaprika

1 kg vöröshagyma

1,5 liter fiatal szemes bab

60 dkg sárgarépa

1 liter házi paradicsomlé

bors

babérlevél

fél liter olaj

A zakuszka elkészítése

Először is, a babot felteszem főni a felszeletelt sárgarépával, majd sózom és hozzáadom a babérleveleket.

A vöröshagymát és a maradék sárgarépát aprítógépben ledarálom, majd egy nagy lábasban olajon megdinsztelem.

Eközben a paprikát is megtisztítom, ledarálom, majd hozzáadom a párolódó hagymáshoz, és további 15 percig együtt párolom őket. Ezután hozzáöntöm a házi paradicsomlevet, ízlés szerint sózom és babérlevelet adok hozzá. Állandó kevergetés mellett, 40 percig főzöm.

Mikor a bab megpuhult, leszűröm, a főzőlevét félreteszem. A kihűlt bab felét és a főtt sárgarépát is ledarálom, hozzákeverem a paprikás masszához, valamint a maradék egész babbal. Amennyiben szükséges, a bab főzőlevéből adok hozzá, majd folyamatosan kevergetve, további 30 percig főzöm. Végül borsozom, sózom, és ha szükséges, nátrium benzoátot adok hozzá. 10 perc elteltével a hűtőbe téve várhatjuk, hogy elkészüljön a zakuszka.

A jól lezárt üvegeket száraz helyen, két napig hagyjuk állni, majd használatig a spájzban tároljuk.

Zakuszkás kenyér közelről

Ezeket láttad már?

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET